top of page

Helgöppet i maj på Skoklosters slott

Uppdaterat: 4 maj 2023Våren har kommit till Skokloster och vi öppnar för besök alla helger i maj. Vi håller odlingsskola för barn, specialvisningar av parken, tittar närmare på slottets hästporträtt – och välkomnar dig till vår populära utställning Slottsfruar och klostersystrar.

Entré och biljetter Öppet alla helger i maj klockan 11-16. Vuxna: 120 kr Barn upp till 19 år: Fri entré Visning: 150 kronor (entréavgift ingår i priset) Föreläsningar: 150 kronor (entréavgift ingår i priset)


Program under maj


Odlingsskola i Paradiset

Tänk att följa den magiska resan från frö till skörd. I Skoklosters slotts Paradis får barnen leka och lära sig att odla. Vi inleder med att titta på Vertumnus, en av världens mest kända målningar. Där finns rosor, chili, zucchini och mycket mer! Odlingsskolan sker i samarbete med Florea som är på plats den här dagen. Vid regn sker aktiviteten inomhus. Om programmet och bokning
Plantera fröer och växter i slottets Paradis

Tänk att följa den magiska resan från frö till skörd. I Skoklosters slotts Paradis får barnen leka och lära sig att odla. Vi inleder med att titta på Vertumnus, en av världens mest kända målningar. Där finns rosor, chili, zucchini och mycket mer! I samarbete med Florea som bidragit med en blandning av blommor och grönsaker med koppling till målningen Vertumnus. Vid regn sker aktiviteten inomhus.

13 MAJ KLOCKAN 13 - 14

27 MAJ KLOCKAN 13 – 14

20 MAJ KLOCKAN 13 – 14


Slottsfruar och klostersystrar

En utställning om kvinnornas ansvar och inflytande på Skokloster BESÖK UTSTÄLLNINGEN


Specialvisning av parken

Välkommen att delta i en specialvisning av slottsparken. I parken finns lindalléer där vissa av träden är lika gamla som slottet. Här finns också en historisk äppelträdgård med egna äppelsorter. På våren blommar kungsängslilja, krollilja och andra växter som kan ha förts hit av nunnorna vid klostret som en gång låg här.

Anders Glassel, kulturarvsspecialist landskap och park, från Statens fastighetsverk guidar genom slottsparken.


Kristi himmelfärdshelg på slottet

Vi håller öppet fyra dagar under Kristi himmelfärdshelgen med visningar, föredrag, riduppvisning och familjeaktiviteter i Paradiset.


Slottets ryttarinneporträtt

Ludvig den XIV:s hovdamer finns avporträtterade till häst på sex målningar som finns i Skoklosters samlingar och som nu visas i utställningen Slottsfruar och klostersystrar. Intendent Annika Williams berättar mer målningarna som väcker frågor om tidigmodern kvinnlig häst- och ridkultur. Fika och inträde till utställningen Slottsfruar och klostersystrar ingår.


Riduppvisning med Riding Sisters by Choice

Ryttarvännerna Riding Sisters by Choice visar akademisk ridkonst och ger en glimt av 1600-talets beundran av hästens skönhet, styrka och grace. Den franske kungen Ludvig XIV hovdamer, vars ryttarporträtt finns i Skoklosters slotts samlingar, har inspirerat och här kommer de till liv för en stund i slottsparken. Gratis.

18 MAJ KLOCKAN 15107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page