top of page

Katter, apor och björnar

– lär känna slottsdjuren under sportlovet


Vad är egentligen en hönshund, och hur gör man om man vill köpa en skallerorm? När slottet håller helgöppet på sportlovet kan du höra om 1600-talsfamiljen Wrangel och deras vänners många, söta, konstiga och farliga djur.

Greven och grevinnan Wrangel bodde på Skoklosters slott med alla sina barn för över 350 år sedan. Men det var inte bara människor som trivdes i det praktfulla barockslottet. Här var fullt av djur på gården, i rummen och i stallet. Numera syns djuren mest i slottets samlingar, på tak och väggar!

Sportlovsprogram

Datum: Helgöppet 26-27 februari, 5-6 mars klockan 11-15

Under sportlovet kan du följa med på familjevisning och höra mer på slottets alla djur. Vi erbjuder också vintervisningar genom våningarna och slottssafari. I kaféet serveras lunch och hembakade kakor. Det är fri entré till bottenvåningens utställning Drömmar om Skokloster, visningar 120 kronor, gratis för barn upp till 19 år.

Sportlovsvisning – Snälla, trofasta och livsfarliga

En familjevisning för stora och små där vi berättar om några av alla de djur vi möter i slottet, på väggar och tak, målningar och möbler. Ingen föranmälan. Först till kvarn.

Visningstider: Klockan 11.00, 12.00, 13.00 och 14.00. Pris: 120 kronor för vuxna. Gratis för barn upp till 19 år.

Vintervisning

En slottsvisning där vi besöker paradvåningen, den ofullbordade salen och rustkammaren. Ingen föranmälan. Först till kvarn.

Visningstider: klockan 11.30, 12.30 och 13.30 Pris: 120 kronor för vuxna. Gratis för barn upp till 19 år.

Slottssafari

Du kan också leta djur på egen hand med Skoklosters slottssafari. Köp en ”karta” i butiken, hitta alla djuren och få ett fint pris. Rekommenderad ålder 4-9 år.

Pris: 45 kronor.

Det går utför!

Utanför slottet finns det bra backar - ta gärna med pulka och hjälm om vädret tillåter.

Klä dig varmt

På grund av kylan på slottet rekommenderar vi varma kläder.
16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page